Wat is WordPress

Bij WEB XL maken we gebruik van het WordPress CMS, ofwel Custom Managment System, voor onze basic websites maar ook voor onze uitgebreidere websites is dit naast Joomla een veel gebruikte website oplossing.

WordPress is in 2003 bedacht en ontwikkeld door webdeveloper Matt Mullenweg. WordPress is een ‘gratis’ open source dienst en had ten eerste als doel om het bloggen gemakkelijker te maken. Men moest makkelijk zelf een website kunnen opzetten en gelijk aan de slag kunnen, maar ook software oplossingen zijn bij WordPress meer dan welkom. Iedereen kan dus meehelpen met het bedenken en toepassen van nieuwe plug-in software.

In de loop van de tijd is WordPress uitgegroeid tot een zeer complete website dienst en zijn zelfs grote bedrijven aan de slag gegaan met het ontwikkelen van websites in WordPress. Niet alleen het bloggen, maar ook totale webshops of diensten websites zijn dan ook een hedendaagse standaard geworden in WordPress.

Het voordeel van WordPress

Het grote voordeel van WordPress is dat je na de installatie van de benodigde software en een thema, het zogenaamde uiterlijk met allerlei toepassingen, al een vormgeving hebt van je website. Hiermee bespaar je al een hoop tijd op het uitwerken en programmeren van een compleet frame.

Tevens zijn er nog eens talloze plug-in mogelijkheden om allerlei toepassingen te installeren bij het thema en alles uit te breiden.  Zo kan je bijvoorbeeld een contactformulier uitwerken voor het klantencontact of kiezen uit tal van Social Media buttons en opties om je website te linken aan bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Je kan het vaak zo gek niet bedenken of er bestaat wel een plug-in die het programmeren voor je bespaart.

Naast standaard thema’s en plugins zijn er ook zeer uitgebreide modules en premium themes waarbij je je website al flink kan verfraaien in de vormgeving en net een stapje verder kan met je website. Er zijn dan ook tegenwoordig veel developers die hun plug-ins en premium themes aanbieden op verschillende websites. Echter hangt hier vaak een prijskaartje aan om programmeertijd en ontwikkeling terug te kunnen verdienen.

Niet elke website developer is gecharmeerd van WordPress en is het natuurlijk een eigen keuze. WordPress verdient namelijk wel enig onderhoud en kennis. Met tal van plug-ins maar ook updates in het WordPress CMS is het belangrijk de website met regelmaat te onderhouden. Door achterstallig onderhoud gebeurt het dan ook regelmatig dat plug-ins niet meer goed functioneren na een update of worden updates vergeten en zijn deze ‘verouderde’ websites dan ook zeer interessant voor ‘hackers’.

Een WordPress website van WEB XL

Wij van WEB XL geloven wel in de kracht en kwaliteit van WordPress. Bij ons kunt u al een WordPress website laten maken vanaf 299 euro. Door gebruik te maken van fraaie thema’s en plugin oplossingen en hiernaast onze kennis kunnen wij voor u in een korte tijd een professionele website ontwikkelen voor u. Hierdoor kunnen wij voor onze basic websites de prijs zeer laag houden.

Laat u ook het onderhoud en de hosting door WEB XL verzorgen dan bent u bij ook nog eens verzekerd van een goed draaiende website in de aankomende jaren.