Voor welke website oplossing kies jij?

Wordpress website

Tegenwoordig heeft elk bedrijf wel een eigen website laten maken, maar zijn er nog steeds genoeg bedrijven die een nieuwe website nodig hebben. De website is misschien niet meer up to date of wil men na jaren totaal iets anders. Hiernaast zijn er natuurlijk altijd nieuwe bedrijven die opzoek gaan naar een website oplossing en begint de zoektocht voor velen dan toch vaak in Google.

Bij het zoeken in Google naar het juiste website bedrijf zijn er natuurlijk heel veel aanbieders ,waaronder ook wij van WEB XL, met ook verschillende soorten prijzen en opties. Voor velen is het echter niet gemakkelijk zomaar een keuze te maken en daarom helpen wij je graag met het vinden van de juiste oplossing. Je wilt natuurlijk als klant alles uit een website halen en de beste deal voor je wensen en eisen.

Gratis website

Je zal het niet snel geloven maar zelf een gratis website maken kan echt en wel met WordPress. Via WordPress maak je een account aan en kan je al snel aan de slag en is je website ook zo online.

Voor bedrijven raden we dit natuurlijk niet aan omdat je qua uitstraling weinig keuze hebt binnen de mogelijkheden en opties. Ook kun je enkel gebruik maken van een WordPress subdomein en staat dit niet professioneel als bedrijf zijnde.

Wil je echter zelf aan de slag maar heb je weinig kennis van websites maken is dit wel een ideaal systeem om te verkennen met deze optie.

Kunnen wij dit van WEB XL aanraden? Proberen kan nooit kwaad!

Alles in -1- oplossing

Je ziet ze veel op Social Media en ook op TV voorbij komen, bedrijven die het super eenvoudig maken om je website zelf te maken en te beheren. Je maakt een account aan, kiest uit een aantal sjablonen, schaft je domein met hostingpakket aan, je betaald je eerste maandelijkse terugkerende kosten en kan aan de slag.

Dit platform is er natuurlijk voor gemaakt om zoveel mogelijk mensen vanaf hetzelfde platform te laten werken en compleet aangevuld met handige oplossingen zoals standaard slider, form mogelijkheden en templates. Zeker voor de niet veel eisende gebruiker is dit een prima oplossing, je bent snel online, hebt een totaal pakket met waarschijnlijk een support service en kom je verder geen moeilijke programmeertaal tegen.

Het nadeel zit juist in de eenvoud en wil je juist dat stapje verder zal je moeten uitbreiden in je service pakket. Kan het niet uitgebreid worden is het vaak ook niet mogelijk dit zomaar te laten programmeren. Verder zit je altijd vast aan een maandelijks bedrag en opgeteld al snel aan 300 euro per jaar voor een eenvoudige website met allerlei regels.

Als je enkel wat tekst wilt plaatsen met een form mogelijkheid en slider is een goedkoop abonnement van 14,95 euro voor een complete website niet duur maar op de lange termijn heb je hier een prima eigen website voor met meer mogelijkheden.

Platform website

Ben je opzoek naar een uitgebreidere website kan je voor een platform kiezen zoals bv. WordPress. Het voordeel van dit platform is dat je heel veel kanten op kan met je design en wensenlijst. Zo kan je vanuit de basis lay-out met verschillende ‘gratis’ templates al hele fraaie websites maken en zijn er door professionele webdesigners ontelbare designs gemaakt om je website er nog strakker uit te laten zien. Of je nu een website wilt met een portfolio galerij, webshop of muziek en video, het is allemaal mogelijk in WordPress en zijn er goede ‘gratis’ en betaalde oplossingen mogelijk.

Wil je zelf aan de slag dan is WordPress prima zelf te leren, maar wil je net iets meer dan kom je toch vaak uit bij webdesigners om aanpassingen te kunnen doen in de programmering, en dit kan dan ook gewoon in WordPress.

Aangezien WordPress wel een van de grootste spelers is op de markt is het altijd wel verstandig een ander design te kiezen dan je naaste concurrenten. Kijk dit dan ook goed na. Verder heeft WordPress een herkenbare look maar zelfs door de grootste bedrijven ter wereld gebruikt.

Verstandig is het met platform websites wel uiterste noodzaak alles goed te onderhouden en zijn er met regelmaat updates van WordPress, plugins en template.

Tot slot

Wil je uiteindelijk toch een unieke website dan kan je nog altijd voor maatwerk kiezen. Zo kan je een website in verschillende programma’s laten bouwen en geheel zelf bepalen hoe alles er uit kan zien. Ook hier bieden wij namens WEB XL verschillende mogelijkheden in. Zo kunnen wij complete maatwerk templates leveren tot aan geheel custom websites in PHP en JavaScript.

Wil je hier meer over weten neem dan gerust contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*