Website vindbaar maken: Volg onze handige basistips

website vindbaar maken web xl hilversum

Website vindbaar maken: Volg onze handige basistips

Een website laten maken is de eerste stap maar zonder bezoekers heb je natuurlijk weinig aan een website.  Je website vindbaar maken is dan ook een logische vervolgstap en minstens net zo belangrijk. Toch zijn er veel ondernemers die liever een ruim budget reserveren voor een nieuw webdesign en de vindbaarheid minder belangrijk vinden. Ergens begrijp ik het wel, het oog wilt ook wat, maar al is de website nog zo mooi, als deze niet wordt bezocht verkoop je uiteindelijk erg weinig online.

Gelukkig is het nooit te laat om een website vindbaar te maken en zet WEB XL dan ook graag een aantal handige tips voor je op een rij. De basis van een goede vindbaarheid is zelf eenvoudig uit te voeren. Heb je vragen reageer, bel of mail ons dan gerust.

Content schrijven voor je website

Niet elke ondernemer vindt het even leuk om content te schrijven, maar schrijven over je eigen passie en/of producten hoeft echt niet lastig te zijn. Een goede eerste stap voor een goede vindbaarheid in de zoekmachine is dan ook het schrijven van goede content. Goede content moet natuurlijk goed te lezen zijn en telt de opbouw zwaar mee. Houd dan bij het schrijven van teksten rekening met een aantal basisregels:

  • Gebruik genoeg woorden, het liefst ruim 300
  • Schrijf tekst helemaal zelf en gebruik geen tekst van andere websites
  • Zorg voor een goede opbouw met kopregels (h1 t/m h6) en alinea’s (paragraphs)
  • Gebruik afbeeldingen en eventueel video
  • Zorg voor een uitgaande link naar een andere waardevolle website

Gebruik de juiste zoekwoorden in je tekst

Een belangrijk aspect is het uitzoeken van de juiste zoekwoorden die je wilt gebruiken voor je tekst. Door de jaren heen is de zoekmachine steeds beter geworden maar zijn er ook steeds meer websites bijgekomen. Stort je dan ook niet op enkel een zoekwoord, deze strijd ga je niet zomaar winnen, maar probeer ook uit te vinden of je drie of meer woorden kunt gebruiken om goed gevonden te worden.

Verplaats je dan ook in de website bezoeker en zet de woorden die je denkt dat bezoekers zullen gebruiken op een rij. Meet de waarde van de zoekwoorden in Google Adwords en bekijk de concurrentie.

Website vindbaar maken via relevante links

Eerder in dit artikel raadt ik aan meer dan 300 woorden te gebruiken om je pagina of bericht goed zichtbaar te krijgen in bv. Google. Maar wist je dat als deze pagina ontzettend veel gedeeld wordt het aantal woorden veel minder relevant is? Dit komt omdat de pagina een bepaalde waarde krijgt als deze veel links krijgt vanaf andere waardevolle websites.

Om links te verkrijgen volgen hier een aantal basistips:

  • Deel je artikel via verschillende Social media kanalen
  • Zorg voor genoeg Social Media deel knoppen op je website om je artikel te laten delen
  • Plaats een link naar je artikel of website op andere relevante websites

Het (laten) plaatsen van links noemt men ook wel ‘linkbuilding’ en is een vak apart. Koop echter nooit zomaar links online!

Je website nog beter vindbaar maken

Om je website nog beter vindbaar te maken zal je naast onze basistips nog flink moeten werken aan een aantal andere belangrijke zaken op je website. Zo is een sitemap onmisbaar, moeten metatags goed zijn ingesteld en moeten pagina’s geoptimaliseerd zijn. Het is dan ook een flinke klus die je misschien liever aan een ander overlaat. Wil je jouw website dan ook beter zichtbaar laten maken in de zoekmachine dan kunnen wij een gratis scan voor je doen. Web XL kan je geen positie in Google garanderen maar hebben wij wel aantoonbare ervaring in websites die de eerste pagina’s en zelfs de eerste positie van Google hebben behaald.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*