Is jouw website veilig voor bezoekers?

Is jouw website veilig voor bezoekers

Is jouw website veilig voor je bezoekers?

Tegenwoordig staat veiligheid voorop en dat is niet voor niks. Ook websites dienen een goede beveiliging te hebben want op het moment dat jij als bezoeker een website bezoekt wil je natuurlijk wel dat je gegevens veilig zijn en in vertrouwen bewaard of gebruikt worden.

Iedereen kent het ‘slotje’ wel wat op een website bij banken verschijnt als je online een betaling doet via internet bankieren, maar tegenwoordig gaat Google een stapje verder en eist dit nu ook van jouw website.

Een stukje geschiedenis

Voorheen was beveiliging vooral gericht op websites met online betalingen en word je nog steeds doorgestuurd naar een betalingsomgeving van een bank als je online een product aanschaft. In deze omgeving worden gegevens en informatie die jij verstuurd versleuteld en ‘gedumpt’ en dienen de gegevens enkel als goedkeuring en identificatie om een betaling mogelijk te maken.

Een dergelijke versleuteling en beveiliging loopt via een SSL-Certificaat en zet je hiermee je website om in een https-link in plaats van een http-link. Hiernaast geeft het SSL-certificaat toestemming om ingevoerde gegevens, wachtwoorden maar ook contactgegevens, over een beveiligde omgeving te sturen zodat buitenstaanders en kwaadwillenden hier niet tussen kunnen komen.

SSL-certicaat WEB XL Hilversum

Mijn website is niet beveiligd, wat nu?

In praktijk klinkt het spannender dan het is, tenslotte zijn er veel bedrijven die enkel een stukje informatie over hun diensten tonen met een standaard contact formulier. Je hoeft je dan ook niet al te druk te maken over deze beveiliging als je geen producten verkoopt of belangrijke wachtwoorden verstuurd.

Echter wat wel goed is om te weten is dat Google en andere zoekmachines er alles aan doen om iedereen langzaam aan het verplichten zijn om een SSL-certificaat aan te schaffen. Zo zullen websites die een certificaat hebben voorrang krijgen in de zoekopdrachten in de zoekmachine. Ook gaat o.a. Google wijzen op het feit dat je website niet veilig is en wil je natuurlijk je klanten een goed vertrouwen geven in als ze zich op jouw website bevinden.

De volgende stap

Of je website een SSL-certificaat heeft weet je vast wel als beheerder, maar twijfel je kijk dan of er een ‘slotje’ staat in je browser en controleer je website links. Twijfel je nog steeds doe dan de SSL-check. Is jouw website niet beveiligd dan helpt WEB XL je graag om je website te beveiligen.

Welke mogelijkheden zijn er

Om je website te beveiligen zijn er verschillende certificaten die wij kunnen installeren. Wij staan er juist om bekend dat wij professionele en betaalbare websites kunnen opleveren voor een laag bedrag en bieden wij dan ook passende betaalbare SSL-oplossingen.

Heeft u uw een website laten maken bij WEB XL dan kunnen wij u voorzien van een gratis standaard SSL certificaat van ‘Lets Encrypt’. Wij zullen wel moeten bekijken hoe uw website is opgebouwd en hiernaast elke pagina moeten controleren. Het omzetten van uw website kunnen wij snel uitvoeren zonder dat uw bezoekers hier iets van merken.

Soorten certificaten

Heeft u een uitgebreide website met een betalingsomgeving en wilt u nog meer mogelijkheden dan kan dit. Wij bieden naast ons gratis certificaat ook betaalde certificaten zodat uw bezoekers onder andere kunnen zien dat uw certificaat getoond wordt met uw bedrijfsnaam en adres in de browser.

Kijk voor de mogelijkheden en prijzen op onze SSL-certificaten overzicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*